Disse praktiske ting skal du have styr på, inden du tager på festival i udlandet

Selv om at der ikke har været så mange festivaler i Danmark og i udlandet i år, så kommer der nok nogle til vinter. Der er en række praktiske ting, man skal have styr på, inden man tager til festival i udlandet. Hvis der er god tid til din næste festival, så kan du med fordel læse denne artikel. Her kommer vi nemlig ind på, hvad du bør overveje eller have styr på, inden du tager afsted.

Find de billigste billetter

Mange betaler for meget for billetter til festivaler, fordi disse hurtigt er udsolgt, og mange videresælger dem til overpris. I Danmark er der regler for det, men i udlandet er det ikke nødvendigvis på samme måde. Du bør altid købe billetterne hos den officielle forhandler, fordi så får du den bedste pris – og du bliver heller ikke snydt.

 

For at kunne få billetterne, inden de bliver udsolgt hos forhandleren (eller festivalens egen hjemmeside), så skal du tilmelde dig deres nyhedsbrev. På den måde får du altid en notifikation, når der er billetter til salg, eller når de er ved at komme til salg. Mange festivaler frigiver billetter i forskellige faser, så folk kan nå at købe.

 

Køber du “early bird” billetter, så får du endnu mere rabat. Disse billetter er typisk reserveret til de aller første, der køber eller forudbestiller billetter. Hold øje med dem.

 

Husk penge

Det er vigtigt at kunne betale for mad og drikkevarer på festivaler. Hvilket betalingsmiddel der accepteres, afhænger af festivalen. For at være sikker, bør du nok tage kontanter med, inden du rejser ud af Danmark. Smut ned i banken og bestil noget rejsevaluta, det er surt at betale alt for meget for det i lufthavnen eller på gaden i udlandet.

 

Du kan komme ud for, at du skal forudbetale et armbånd med penge på, og dette kan du bruge af. Løber du tør for penge, forudbetalte penge, og tager de ikke kort, så kan du have et problem. Du kan få en anden gæst til at lægge ud for dig, men det kan være udfordrende at betale dem tilbage. Hvorfor? Fordi de jo ikke har MobilePay i udlandet. De har alternativer, men dem har du ikke adgang til.

 

Ovenstående problem kan løses ved hjælp af kryptovaluta. Personen der lægger ud har sikkert hørt om Bitcoin og vil nok gerne tage imod det som tilbagebetaling for at lægge ud for dig. Bitcoin er mere populært i andre europæiske lande, så du skal ikke være bange for, at det er unødvendigt at have med. Hvis du ikke allerede har købt bitcoins, så kan du med fordel købe bitcoins billigt her. Overførsler foretaget i bitcoin ankommer næsten med det samme, så der er intet at bekymre sig om der.

 

Vi håber, at du er blevet klogere på, hvordan du kan forberede dig bedre, før du tager til en udenlandsk festival.