Sådan vælger du den rigtige vandrerygsæk til Caminoen

Skal du ud at vandre på det berømte pilgrimsnetværk Camino de Santiago? De fleste kalder det også blot for Caminoen. I dagens artikel har vi gode råd til, hvordan du vælger den rigtige vandrerygsæk.

 

Hos Fokusfestival har vi altid fokus på rejser og oplevelser, der skaber gode minder. Hvis du vælger en forkert rygsæk til dit livs rejse på Caminoen, kan det hurtigt blive et dårligt minde. Rygsækken hurtigt blive din bedste ven, men det kan også blive din værste fjende. Derfor har vi samlet et par gode råd til, hvordan du vælger rygsæk til Caminoen.

 

De fleste der tager afsted på Caminoen vælger at gå +100 kilometer. Den mest berømte Camino er omtrent 800 kilometer lang, og derfor skal man hverken vælge en for lille eller for stor rygsæk.

Så meget skal din rygsæk veje

En tommelfingerregel når du pakker din rygsæk er, at den skal veje cirka 10-12% af din kropsvægt. Her finder du hurtigt ud af, at det ikke er mange af dine elskede genstande, som du egentlig kan have med, før du overpakker din rygsæk. Skal du ud at gå Caminoen, og ikke har den store erfaring med ruten, så er det godt at vide, at ruten er meget civiliseret.

 

Med det menes der, at man faktisk kan få alt, hvad hjertet begærer på ruten. Derfor skal du ikke pakke unødvendige ting i din rygsæk, da det giver en meget bedre oplevelse, hvis du ikke går og kæmper med rygsmerter og en alt for tung bagage.

Så mange liter skal din rygsæk være

Står du og skal vælge en rygsæk online eller i en fysisk butik. Her kan man også hurtigt få et forkert råd. Vi har prøvet at gå adskillige Caminoer, og der er selvfølgelig aldrig et helt rigtigt eller forkert svar på, hvor mange liter ens rygsæk skal være. Der findes mange forskellige størrelser på rygsække, men generelt ville vi anbefale en rygsæk på mellem 30-50 liter, hvis du gerne vil være en af de hurtige, og ikke skal have for mange ting med.

 

Man ser dog mange, der vælger en rygsæk på +50 liter. Dette kan også være rart, hvis man godt kan lide at have meget råderum i sin rygsæk. Det anbefales dog ikke at fylde den med tunge ting, da den som sagt hurtigt kan blive din værste fjende i stedet for din bedste ven.

 

Vi håber, at vores råd kunne hjælpe dig med, hvordan du vælger en god størrelse rygsæk til Caminoen. Tak fordi du læste med.