At tage soveposen med på rejsen er det nye sort

Der er sket en markant stigning i antallet der rejser med en sovepose i rygsække, og det er der en god grund til. En sovepose giver stor frihed til overnatning, især hvis man også medbringer et liggeunderlag og telt. Så er det muligt at så lejr mange steder, og på den måde spare tid og penge. Det sparer dig dog ikke plads i rygsækken, og det er her man skal være opmærksom før.

Før du beslutter om du skal have en sovepose med på rejsen, er det værd at overveje hvad den skal bruges til – og ikke mindst hvor ofte den skal bruges. En sovepose er noget af det større og tungere udstyr at have med, og det optager meget plads i rygsækken. Derfor skal soveposen bruges meget på rejsen, før det kan betale sig at slæbe på den. Hvis du vil medbringe soveposen for at bruge den på hostels, kan du overveje om du kan nøjes med en lagenpose. En lagenpose kan bruges til overnatninger på uhygiejniske hostels, og vejer og fylder knapt så meget som en sovepose. Der er ingen isolering i en lagenpose, så det giver ikke varme.

 

Vær opmærksom på at det flere steder kan være muligt at leje en sovepose, hvis du skal afsted på ture undervejs på rejsen. Her kan lagenposen også bruges, da der ikke er garanti for at soveposen bliver vasket mellem hver udlejning.

 

Hvilken sovepose er god til rejsen?

Hvis du har planer om at tage en rygsæk med på rejsen, er vægten på soveposen meget vigtig. Når du tager en sovepose med på en rejse, skal du bære meget rundt på den. Når man er på backpacking rejse, ønsker man en rygsæk der er så let som muligt. Derfor kan du med fordel vælge en letvægtssovepose, da de ikke fylder eller vejer meget. Hvis det f.eks. er en rejse til Asien, er der ofte meget varmt, og du kan nøjes med en tynd 1-sæsons sovepose. Det er ikke nødvendigt at tage en vintersovepose eller dunsovepose med. Det er både alt for varmt også er det for tungt, så fokuser på en kompakt sovepose, se et udvalg af soveposer.

 

Mange backpacking rygsække har stropper til påhæng af eksempelvis rygsække. Det kan dog være irriterende at have noget til at hænge og dingle på rygsække, så prioritere at få plads til soveposen inde i rygsækken. Stropper kan med fordel bruges til vådt tøj eller sko, men ikke til noget der permanent skal hænge der.