Retter du skal prøve i Indien

Det indiske køkken er et sprudlende køkken fyldt med spandevis af farver og smage. Der er skruet helt op for de friske krydderier og krydderurter og de varme og lidt stærke noter er fremtrædende i store dele af det indiske køkken. Er du en madentusiast, er Indien derfor en destination, som du bliver nødt til at besøge. Indien er dog et stort land og fra region til region er der forskel på, hvilke lokale retter der er mest populære. Det kan derfor være en god idé, at lægge en plan over, hvilke retter du bare må smage, når du er i Indien. For at hjælpe dig på vej, har vi lavet en kort liste over de retter, du absolut må give et forsøg på din tur til Indien.

De fire retter

Du kommer ikke udenom, at du simpelthen skal smage murgh makhani, også bedre kendt som indisk butter chicken. Indisk butter chicken er ikke kun populær i Indien, men også i indiske restauranter. Indisk butter chicken er en ret der indeholder forskellige smage fra blandingskrydderiet garam masala, koriander, hvidløg og ingefær. Indisk butter chicken serveres typisk med nan eller ris og eventuelt lidt yoghurt på toppen.Er du i Indien, skal du helt klar også prøve biryani. Det er en risret der varierer fra kok til kok og fra region til region. Den indeholder kød, æg og/eller grønsager og får sin smag fra forskellige krydderier og saffron. Man går aldrig galt i byen med en samosa og er du i Indien, bliver du nødt til at købe nogle. En samosa en trekantet snack bestående af friturestegt dej. I midten finder du fyld, der kan bestå af alt lige fra kartofler, ærter, forskellige slags kød, løg og/eller linser. Som regel spises de sammen med mynte og en chutney lavet på tamarind. Du kan f.eks. inkorporere en indisk butter chicken opskrift. Sidst, men ikke mindst, skal du også prøve dahl. Det er en populær og alsidig linseret, som du nemt selv kan lave derhjemme.

Find inspiration til din madlavning

Udover at være på en fed rejse og spise en masse dejlig mad, så har du forhåbentligt også fået noget inspiration til din egen madlavning. Dagligdagen kan nemlig hurtigt gå hen og blive kedsommelige og gentagende, men med et frisk pust udefra kan du forhåbentligt sætter noget mere smag på hverdagen. I din ugentlige madplan kan du prøve en nem opskrift på roastbeef.